Dacă ne-ar întreba cineva ce este arta, mulţi dintre noi am răspunde că "arta" înseamnă tot ceea ce se află în jurul nostru, fie că ne dăm seama de asta sau nu. De fapt, dacă stăm să ne gândim, chiar aşa e. De ce? Ei bine, pentru că poţi face absolut orice din nimic, sau din ceva complet nesemnificativ.
    Arta e creată fie de oameni, fie de natură şi niciodată, absolut niciodată nu va apărea de două ori sub aceeaşi formă. De aici, rezultă că artiştii au moduri diferite de a crea, au perspective diferite din care privesc frumosul şi, nu în ultimul rând, au moduri diferite de a-şi analiza concepţiile şi ideile pe care le aplică apoi în creaţiile lor. In orice caz, în artă, de orice natură ar fi ea, întotdeauna se va reflecta un mesaj.
   Pentru că ne plac lucrurile neobişnuite, am zis să scriu despre ele şi despre mesajele pe care le transmit.      

    #1 Kate MccGwire şi penele de porumbel

   
   
     Încă de când era mică, MccGwuire a fost pasionată de păsări şi de natură, iar operele ei de artă au început să prindă formă de îndată ce a absolvit facultatea de arte, în 2004. 
     



  Încărcată cu multă rabdare şi dorindu-şi să scoată în evidenţă, într-un fel, estetica vieţii, Kate culege pene de porumbel şi le modelează, formând astfel diferite "sculpturi" nu numai plăcute la vedere, dar şi la atingere. 
    


















#2 La ce ne trebuie pensula?

   
     "Bună! Sunt Hong Yi şi toţi mă ştiu drept "Red". Sunt o artistă-arhitect căreia îi place să picteze, însă nu cu o pensulă."

     Pentru că şi ei îi plac lucrurile neobişnuite, Hong Yi a reuşit să picteze portretul unui jucător de basket chiar cu o minge de basket, în loc de pensulă.


     Pe lângă celelalte piese pe care fie le-a pictat, fie le-a format din obiecte, tânăra în vârstă de 26 de ani a pictat portrete şi cu ceştile de cafea, continuând să ţină pensula la distanţă.









#3 Melancolie

   


     Ok, poate că nu e nimic neobişnuit la felul în care îşi crează Eric tablourile, însă tablourile lui nu pot trece neobservate.     Eric Lacombe, cufundându-se în melancolia lui timp de douăzeci de ani a început să deseneze şi să picteze, creând tablouri magice, pline de substanţă şi fantezie.









#4 În câte moduri poate fi folosită mâncarea?


     Cu doar câteva cuie, puţin superglue şi o varietate de fructe, legume şi dulciuri, Carl Warner crează peisaje care par a fi, de fapt, realizate de către Hollywood CGI. Cu toate acestea, tot ceea ce realizează el sunt machete ale peisajelor din imaginaţia sa.




     Când văd atâta productivitate, stau şi mă întreb ce fac cu viaţa mea. Serios.








#5 Chadwick Gray şi Laura Spector

     Cei doi tineri sunt membri ai Fundaţiei NewYorkeze Pentru Arte şi se află în topul artiştilor din Asia, în cadrul concursului "Premiile Artiştilor Suverani Asiatici". Ei crează tablouri, portrete ale oamenilor în momentele lor din istorie, pe propriile trupuri. Mai apoi, sunt realizate fotografii ale operelor şi afişate în muzeul "Museum Anatomy".














Arta transmite un mesaj, iar de multe ori, mesajul suntem chiar noi.
Sursă fotografii: www.google.ro