Nu numai că printre rafturile editurilor noastre preferate nu bate vântul niciodată, dar nici nu se abat de la a ne pune față în față cu cele mai noi și mai interesante oferte și promoții.

UNIVERS


De data aceasta, pentru că sărbătoarea americană Valentine's Day se apropie cu pași repezi, editura Univers s-a gândit să contribuie la dezvoltarea largii varietăți a dragostei - pentru că, așa cum regăsim și în poeziile lui Emil Drumar, ea este felurită, de la cea autumnală, până la cea animalieră. Editura ne oferă 30 de povești de dragoste reduse până la 40%!

Între 9 și 15 februarie, puteți găsi pe site-ul editurii titlurile reduse de la autori precum Javier Marias, Jorge Amado, Gabriel Osmonde, Jostein Gaarder sau Mihail Șolohov. În același timp, editura va prezenta în fiecare zi câte o carte de dragoste din biblioteca Univers. Dacă vreți să aruncați un ochi, lucrul acesta încă se întâmplă pe pagina lor de Facebook. Happy Reading!

LITERA

Cât despre editura Litera, noul nostru partener, se spune că ne-ar oferi câteva filme bune începând cu 9 februarie. Veți găsi, așadar, împreună cu ziarul Adevărul, trei producții Mosfilm pe DVD din perioada de glorie a cinematografiei ruse: Pescărușulo ecranizare de excepție a celei mai cunoscute piese a lui Cehov, Douăsprezece scaune – o capodoperă a comediei ruse, după romanul lui Ilf și Petrov – și Zilele Turbinilor cronica unei lumi distruse de fanatism.

În fiecare zi de luni, la chioșcurile de ziare, veți putea cumpăra DVD-urile, alături de ziar, la doar 14,99 lei. Mai mult, lansarea noii serii va avea loc la cinema Union, unde va fi vizionat filmul Pescărușul. În deschidere vor vorbi Natalia Muzhennikova, reprezentantul agenției ROssotrudnicestvo în România, Bedros Horasangian, scriitor și eseist, și Ruxandra Cernat, președinte Artviva. 

Colecția Filme de Aur din cinematografia rusă s-a lansat în noiembrie 2014, cu filmele Anna KareninaDramă la vânătoareZboară cocorii și Tigrul alb.




Personal, mă bucur că am aflat de filmele astea. Cu siguranță o să vreau să le văd cândva. Încerc să văd cât mai multe filme bune posibil. Cât despre cărțile editurii Univers, tot ce am citit până acum a fost interesant, neobișnuit și mai greu un pic în ceea ce privește stilul, lucru care m-a ajutat mult pe mine ca scriitoare. Așa că, dacă sunt cărți reduse de la editura Univers, ale mele sunt. :)

Ați aflat și voi despre toate astea? Le veți încerca?